England - tirsdag den 07. juli 2009


Ullswater

Tilbage

Dagens distance: 12,8 km. Derudover en sejltur på 7,7 km.
Dagens samlede stigning: 309 m.

Oprindelig havde vi talt om at benytte turens 2. overliggerdag til at bestige Helvelyn, et bjerg på 949 meter. Men det var der ingen af os, der brændte for. Så vi valgte en af Jans alternative planer, at gå en tur langs Ullswater og tage en båd tilbage igen.

Morgenmaden var stort set, som vi havde set på alle de øvrige hostels. Denne gang var det dog muligt at få black pudding (blodpølse) til sin english breakfast. Der var ikke ret mange gæster, kunne vi konstatere.

Vi luntede af med godt mod. Jan var også ved at være ovenpå igen. Først ned gennem Patterdale og til højre før Ullswater. Efter få hundrede meter var vi ved den højre bred af Ullswater. Turen til Howtown gik gennem 10,5 km. sti med meget afvekslende underlag. Fra græs til grus. Fra grus til små og store sten. Og til tider trærødder. Nogle steder var stien utilgængelig og et par steder var det ret besværligt at komme frem. Det var ikke nogen ”walk in the park”.

Efter ca. 6 km. fik vi en regnbyge. Den første af 3-4 stykker resten af dagen.

I Howtown findes stort set kun et hotel med en lille bar i baghaven. Baren var lidt svær at finde men tro mig, det lykkedes. Vi fik lidt sandwich og en øl, før vi gik ned til søen, for at tage med båden tilbage mod Patterdale. Vi landede i Glenridding, der er naboby til Patterdale. Det er lidt mere turistet i denne by.

Vi blev overmandet af endnu en byge i Glenridding, så vi var desværre nødsaget til at gøre et stop på en pub, mens regnen stilnede af.

Vi listede tilbage til vores hostel og aftensmaden blev atter indtaget på pubben White Lion. Og maden var atter uovertruffen. Jeg fik Beef in Guinness.

Efter en enkelt roombeer tørnede vi ind, så vi kunne få en god nats søvn før vores sidste regulære etape.

1
2
3
4
5
6
7
8